• 瀏覽: 1,854
  • 回覆: 25
舉例:

L-Carnitine
On-line order: 五樽(每樽90capsule, 每cap 1000mg); 連freight+postage ~ US$100 ==> HK$1.7/g
HK retail: HK$9/g, 仲要話優惠價至有咁便比我
  好想走番去媽媽義義果個女sell屎

精選汽車
香港個利潤係咁, 唔同大陸賺一兩成都得

引用:
原帖由 天真人 於 2009-6-17 01:20 AM 發表
香港個利潤係咁, 唔同大陸賺一兩成都得
果間零售店仲係開係d環頭環尾
以為佢租便會益番客戶, 點知原來要賺到盡
正一福街..... 只會比佢搵一次笨, 之後永不幫襯
只會: 上...網...買!!!!!

ps 師兄, ON-LINE ORDER係由美國寄黎香港, 唔係由大陸來架

引用:
原帖由 又索又解渴 於 2009-6-17 01:28 AM 發表

果間零售店仲係開係d環頭環尾
以為佢租便會益番客戶, 點知原來要賺到盡
正一福街..... 只會比佢搵一次笨, 之後永不幫襯
只會: 上...網...買!!!!!

ps 師兄, ON-LINE ORDER係由美國寄黎香港, 唔係由大陸來架
上網買係邊度收貨

引用:
原帖由 又索又解渴 於 2009-6-17 01:28 AM 發表 果間零售店仲係開係d環頭環尾以為佢租便會益番客戶, 點知原來要賺到盡正一福街..... 只會比佢搵一次笨, 之後永不幫襯只會: 上...網...買!!!!!ps 師兄, ON-LINE ORDER係由美國寄黎香港, 唔係由大陸來架
USA shipping very expensive wor

你唔急寄平郵都好快到, 美國到香港船期都幾密下. 一個月左右. 其實你GROUP ORDER或者買多種產品會仲化算.

各位師兄,有冇網站介紹.

唔可以咁計, 因為運費好貴

差咁遠?? 我試過格價,香港平均大概貴 $100- 內囉 (我買丸多,粉真係覺得運費好貴,如果寄美國境內就平好多)。

不過外國網就多好多選擇囉。
引用:
原帖由 又索又解渴 於 2009-6-17 01:15 AM 發表
舉例:

L-Carnitine
On-line order: 五樽(每樽90capsule, 每cap 1000mg); 連freight+postage ~ US$100 ==> HK$1.7/g
HK retail: HK$9/g, 仲要話優惠價至有咁便比我
  好想走番去媽媽��果個女se ...

粉 shipping = ibs @@

引用:
原帖由 jovitse41 於 2009-6-17 12:14 PM 發表
唔可以咁計, 因為運費好貴
我朋友啱啱收左貨啦
兩磅左右: freight+handling+postage= HK$23-
平郵, 等2-3星期

可能買磅裝粉唔太底(著磅計, 運費貴, 問清楚postage先訂)
但如aminos等, 大家可同朋友一齊夾埋一張大d嘅order
會化算好多

下次我寧願等吓, 好過益d無良奸商

引用:
原帖由 天真人 於 2009-6-17 05:34 AM 發表
上網買係邊度收貨
寄去屋企...
但咁啱冇人, 要去郵局攞

引用:
原帖由 dweather 於 2009-6-17 09:05 AM 發表

USA shipping very expensive wor
even with shipping & postage, still cheaper than HK
(for bulk order), but not good if one just wanna use  supplements in trial basis

Also, waiting, is not a good experience

引用:
原帖由 又索又解渴 於 2009-6-18 12:41 AM 發表 even with shipping & postage, still cheaper than HK(for bulk order), but not good if one just wanna use  supplements in trial basisAlso, waiting, is not a good experience
Ic ~
丸平 , 粉貴
粉貴 在 shipping 無計

唔洗交租咩
又要責住D貨
冬天又無夏天咁多人買
係夏天搵埋搵埋冬天洗

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]